Tel. 0723263072, 0724510464
office@altart.org

Copyright Fundația AltArt | All Rights Reserved

REMAKE – Noi perspective asupra artei media în medii colaborative

//REMAKE – Noi perspective asupra artei media în medii colaborative
REMAKE – Noi perspective asupra artei media în medii colaborative2018-09-23T16:48:49+00:00

Project Description

Proiectul intenționează crearea și prezentarea la nivel european unor lucrări de artă new media colaborative, inspirate din lucrări de pionierat din arta şi cultura media. Proiectul are la bază o serie de cercetări realizate în ultimii ani de MONOSKOP, un grup de teoreticieni angajați în studiul contextului social al evoluţiei istorice în artele media, în special în zona Europei centrale şi de est. Analizele condiţiilor socio-poetice ale artei şi tehnologiei începând cu anii 1960 înspre 2000 se bazează pe incursiuni în filmul experimental şi de avangardă, arta performativă, arta video, muzică experimentală, sound art şi teorie media. REMAKE constă dintr-o serie de ateliere, rezidenţe artistice, spectacole publice, expoziţii, proformace-uri multimedia și prezentări teoretice în Bratislava, Banska Bystrica, Cluj, Prague, Nantes.
În 2011 Fundația AltArt a organizat la Cluj o rezidență internațională, în cadrul căreia artista Aleksandra Hriszfeld (PL) a realizat instalația multimedia Infotainment – o reinterpretare a filmului lui Guy Debord “The society of Spectacle” (1973). În noiembrie 2011 a avut loc și Atelierul REMAKE, condus de Hans Bernhard (AT) și Szakáts István (RO). În echipe mixte de artiști vizuali și programatori, participanții la atelier au dezvoltat trei proiecte interactive bazate pe KINECT, prelucrări ale unor lucrări de artă media de referință. Proiectul a inclus și dezbaterea publică Media hacking în societatea spectacolului, având ca invitați pe Hans Bernhard/Ubermorgen.com (AT), Aleksandra Hriszfeld (PL) și István Szakáts (RO).
În 2012, expoziția REMAKE de la Cluj – precedată de expoziții la Brno și Bratislava – a prezentat în spațiul Fabricii de Pensule o selecție de lucrări de artă media:
Richard Loskot (CZ)/ Logging the present – serie de instalații digitale și analoage, Aleksandra Hirszfeld (PL)/Infotainment – cutie luminoasă și instalație audio, Václav Peloušek, Ondřej Merta (CZ)/ Standuino – performance audio bazat pe dispozitive Standuino. Curatori: Katarína Gatialová (CZ), István Szakáts (RO), Barbora Šedivá (CZ).

Implementat în

2010 – 2012

Parteneri

Atrakt Art, Slovacia
PiNG, Franța
Lost Horse Gallery, Islanda
Brno House of Arts, Cehia
Multiplace Festival, Slovacia

Buget

20.000 EUR

Finanțat de

European Union – Culture 2007-2013; AFCN

Project Details

Categories: