Tel. 0723263072, 0724510464
office@altart.org

Copyright Fundația AltArt | All Rights Reserved

Pata-Cluj

Pata-Cluj2018-09-23T16:48:24+00:00

Project Description

Pata-Cluj este un proiect de intervenție socială care folosește o abordare integrată a incluziunii sociale. Scopul este să pregătească incluziunea socială a comunităților din Pata Rât și strada Cantonului, cel mai vulnerabil grup al Municipiului Cluj-Napoca și unul dintre grupurile vulnerabile ale Zonei Metropolitane Cluj. Intervenția este realizată printr-o abordare multidimensională și utilizează teme multidimensionale ale proiectului pentru a crește participarea comunității la societatea clujeană, a crește accesul la educație, la dezvoltarea creativă și pregătirea vocațională.
AltArt coordonează componenta culturală a proiectului, asistând comunitățile din Pata Rât în dobândirea unei calități mai bune a vieții.
Membrii comunității din Pata Rât participă în diferite activități culturale stabilite prin curatoriat participativ, un proces inclusiv de proiectare, selecție și planificare artistică și a activităților. Prin intermediul unor apeluri deschise pentru proiecte, au loc intervenții artistice în spațiul public și o serie de activități culturale (ateliere, spectacole, improvizații muzicale). Aceste activități contribuie la coeziunea comunităților din Pata Rât și, mai mult, la generarea de legături mai apropiate între cei care locuiesc în zonă și locuitorii din alte zone ale Clujului.

Implementat în

2015-2017

Parteneri

Asociatia pentru Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj
Habitat For Humanity Cluj
Asociatia Comunitara a Romilor de pe Coastei

Buget

192.600 EUR

Finanțat de

Norway Grants