Tel. 0723263072, 0724510464
office@altart.org

Copyright Fundația AltArt | All Rights Reserved

Future Fabulators

//Future Fabulators
Future Fabulators2018-09-23T17:10:41+00:00

Project Description

Proiectul Future Fabulators urmărește crearea unor spații semi-ficționale prin povestire și fabulare, cu intenția de a oferi un cadru de explorare a unor scenarii posibile despre viitor. Future Fabulators îmbină perspectiva artiștilor, futurologilor, a oamenilor de știință, a politicienilor, economiștilor și formatorilor de opinie, cu perspectiva cetățenilor – a experților în viața de zi cu zi – pentru a aduce în atenția publică o serie de teme și impactul pe care evoluția lor viitoare îl poate avea asupra culturii și stilului de viață contemporan.
Proiectul implică mai multe categorii de activități: Imaginează – ateliere de dezvoltare de scenarii despre viitor; Schițează – testare forme de materializare a scenariilor; Materializează & Arată – producție de lucrări artistice, expoziții; Documentează & Evaluează – cercetare și analiză aspura impactului posibilelor dezvoltări viitoare; Invață – seminarii și experiențe de învățare; Disemnează – conferinte, publicații, prezentări ale realizărilor proietului; Coordonează & Administrează – activitatea continuă de management a proiectului.
AltArt contribuie la realizarea proiectului prin organizarea unor dezbateri, ateliere și elaborarea unor studii folosind metoda Future Forecast/Viitorul Probabil, precum și prezentarea unei expoziții.
Proiectul a debutat în 2013 cu o întâlnire de coordonare și o primă sesiune de Scenario Planning la Linz. În noiembrie 2013 AltArt a organizat la Cluj, la Fabrica de Pensule un workshop Viitorul Probabil, cu 18 participanți din patru țări.

Implementat în

2013-2015

Parteneri

Kulturverein Time’s Up, Austria; Foundation of Aperiodic Mesmerism (BE) Madeira; Interactive Technologies Institute – Associação, Portugal

Buget

30,000 EUR

Finanțat de

European Union – Cultura 2007-2013