Tel. 0723263072, 0724510464
office@altart.org

Copyright Fundația AltArt | All Rights Reserved

Balkan Express

Balkan Express2018-09-23T17:26:08+00:00

Project Description

Balkan Express este o rețea dedicată mobilității și cooperării culturale în Balcani și între Balcani și restul Europei. Rețeaua caută să pună în valoare, în dialogul dintre cultură, științe sociale, arhitectură, economie, noi abordări ale problemelor societății contemporane. În perioada 2013-2015 tema de lucru a rețelei este cultura și sustenabilitatea.

În cadrul acestei teme, reprezentanții AltArt au participat și moderat o serie de dezbateri și activități în cadrul caravenelor Balkan Express care au avut loc la Cluj (2013), Ljubljana (2014), Tbilisi (2015).

Caravana de la Cluj este un eveniment încadrat într-o serie de activități extinse ale rețelei Balkan Express. Caravana de la Cluj, derulată în noiembrie 2013 în diferite locații din Cluj, a avut ca focus tematic Creativitatea Socială. Circa 20 de participanți din diferite țări din zona balcanilor au participat la evenimentele caravanei. Au fost prezentate și puse în discuție din perspectiva potențialuli culturii de a genera o schimbare socială spre un stil de viață sustenabil diferite initiative de creativitate socială din Cluj și din alte țări.

În 2015 în cadrul priectului Caucasus-Balkan Express, patru artiști din România, Slovenia, Armenia și Georgia au participat la o rezindeță itinerantă de explorare și intervenție în spații publice urbane în Cluj, Tbilisi, Yerevan și Ljubljana. Catalogul expoziției este disponibil online https://balkanexpresss.files.wordpress.com/2015/07/caucasus-balkan-express-artist-in-residence-catalogue.pdf.

Perioada

2013-2015

Parteneri

Balkan Express Network; A Soul for Europe; Flow Festival, Austria; Fabrica de Pensule, Romania; ColectivA/Temps d’Images Festival, Romania

Finanțat de

Black Sea Trust; European Cultural Foundation; Europe for Citizens Programme; Austrian Federal Ministry for European and International Affairs; Institute for Danube Region

balkanexpresss.wordpress.com