- membră fondatoare a Federației Fabrica de Pensule – un spațiu independent de artă contemporană în Cluj (2009-…)
- membră fondatoare a Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană – Istvan Szakats, președintele AltArt fiind membru al Consiliului Director al asociației. Istvan Szakats și Rarița Zbranca sunt membri ai echipei care pregătește candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. În acest context aceștia au coordonat dezvoltarea Strategiei Culturale și a Strategiei pentru Industrii Creative 2014-2020 a municipiului Cluj-Napoca (2010-…)
- membră a inițiativei A Soul for Europe – un grup de inițiativă civică la nivel european care susține importanța culturii în dezvoltarea europeană. A Soul for Europe promovează parteneriatul între operatorii culturali și sfera politică și de afaceri. A Soul for Europe a înființat un grup de lucru în Parlamentul European și prima Platformă Europeană Business- Cultură.
- Rarita Zbranca, directorul AltArt este membră a Grupului Strategic al Inițiativei (2006-…) membră a rețelei Balkan Express – o rețea a managerilor culturali din Europa de Sud-Est și Balcani. Rarița Zbranca este membră a Consililui Director al rețelei. membră a Coaliției pentru Sectorul Cultural Independent din România – o coaliție a ONG-urilor și a producătorilor culturali independenți care adresează politicile publice din domeniul culturii din România, cu scopul de a întări scena culturală independentă.
- conducător de proiect și coorganizator în mai multe proiecte de cooperare europeană
- premiul “Cel Mai Creativ Proiect de Informare Europeană” – pentru “Terra Incognita 4 – Aventura Europeană” – o platformă interactivă pentru accesarea informațiilor EU, Fondul Europa 2005acordat de Delegația Comisiei Europene în România
- proiectul de artă în spațiul public “Orașul Vizibil” – inițiat de AltArt, în parteneriat cu Municipalitatea Cluj-Napoca. Proiectul implică un concurs anual de proiecte, selecția și expunerea unor lucrări de artă contemporană în spații publice. (ediții anuale, 2010-2015)
- participarea în mai multe campanii de advocacy și dezvoltare de politici publice: Strategia Culturală Cluj-Napoca 2014-2020, Strategia pentru Industrii Creative Cluj-Napoca 2014-2020, strategia culturală a orașului Cluj-Napoca pentru 2007-2013 (2005-2006), îmbunătățiri ale legilor de funcționare a mecanismlor pentru alocarea banilor publici pentru cultură, adrese la Parlamentul European.
- organizator al unui număr mare de proiecte privind cultura și dezvoltarea urbană, evenimente care au adus laolaltă autoritățile publice, experți în cultură, urbanism, arhitectură, sociologie etc – Balkan Express Caravan – Cultura și dezvoltarea durabilă/Focus: creativitatea socială (2013), expoziția ”Get Up”, expoziția ”Occupy UBB” și seminarul ”Despre practicile politice cotidiene ale orașului”, împreună cu publicația ”How to ACT?” în cadrul proiectului A.C.T. Democ(k)racy(2013), Conferința Capitale Culturale Europene 2020+. Etapele Călătoriei (2012), Conferința Cluj. Cultură 2020, (2011), “Zi de zis” – o serie de dezbateri despre artă și spațiul public (2009-2010), Forum Cluj – Cultură și dezvoltare urbană (2009) etc