Tel. 0723263072, 0724510464
office@altart.org

Copyright Fundația AltArt | All Rights Reserved

Ce ne leagă

//Ce ne leagă

Ce ne leagă

Am creat 6 panouri, amplasate în Pata Rât (Rampă, Coastei, Cantonului, Dallas) și în Meșterul Manole și Stephenson, iar alte 6 panouri au fost expuse în oraș (în holul Facultății de Film, Cinematograful Arta, etc).

Hărțile realizate cartografiază relații umane, în cuvintele membrilor comunităților. Harta are mai multe funcții:
-arată cine vorbește (noduri de oameni)
-arată despre ce se vorbeste (noduri tematice)
-arată modul în care oamenii se conectează vorbind despre același lucru (conectând oamenii prin noduri)
-afișează teme bine recurente (noduri tematice dense)
-afișează teme marginale (noduri tematice slabe.

Materialele au fost culese într-o serie de ateliere, conduse de  psihologul Iza Kasza și mediatorul Emese Apai. Atelierele au fost tematice. Am avut 6-8 copii și tineri la ateliere și am explorat viața personală, relațiile de familie, prietenia, comunitate, concentrându-ne pe povești. Am înregistrat poveștile.

Înregistrările au fost editate de Anastasia Ștefan de la Radio Pata și tăiate în segmente de 30” până la 2’. Ea a adăugat și un set de etichete la fiecare înregistrare (numele persoanelor despre care vorbeau, temele recurente, s.o.). Acest lucru a dus la o bază de date de peste 80 de înregistrări audio.

Am generat un set de coduri QR, câte unul pentru fiecare înregistrare. Scanarea codului QR cu telefonul vă va duce la o pagină web dedicată care redă înregistrarea selectată.

Pe fiecare hartă avem un cod QR special pentru a vă înregistra intrarea. Scanarea acelui cod vă va duce la o platformă web care poate înregistra un mesaj audio și îl poate stoca pe server.

Am organizat prezentări publice ale proiectului, de exemplu la Transylvania College.

Later Edit: Avem peste 2000 de accesări de ascultare ale platformei și peste 130 de înregistrări.

Proiect cultural co-finanţat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de Uniunea Europeană, Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Comisiei Europene. Comisia Europeană nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

By |2022-05-19T13:30:02+00:00decembrie 20th, 2021|Uncategorized|0 Comments